- Narančasti meteoalarm upaljen je danas na teritoriji čitave BiH, osim Trebinja, zbog ekstremno niskih temperatura, koje će ići i do -20 stupnjeva Celzijevih.

Narančasti alarm je drugo po snazi upozorenje poslije crvenog, kada su već u pitanju prirodne katastrofe. Njegovo značenje je da je vrijeme veoma opasno, praćeno neuobičajenim vremenskim prilikama, a da su šteta i ljudske žrtve mogući. Savjetuje se oprez i redovno informiranje o očekivanim meteorološkim uvjetima, te da svi građani, pogotovo oni koji izlaze iz kuća ili idu na put, budu svjesni rizika koji je neizbježan.

Zbog razvedravanja u utorak se očekuju temperature i do -15 u pojedinim gradovima, a na jugu Hercegovine oko minus pet stupnjeva Celzijevih, pišu Nezavisne novine.

Milica Đordević, meteorologinja, kaže da se u pojedinim višim predjelima na istoku očekuje i nešto niža temperatura, koja će na planinama dostići i -20 stupnjeva

"Tijekom dana bit će suho vrijeme s temperaturama oko minus četiri, dok nas poslijepodne očekuje prolazno naoblačenje", rekla je Đorđevićeva.

U noći sa srijede na četvrtak očekuje se snijeg, ali se najvjerojatnije neće zadržavati na tlu. Poslije toga slijedi razvedravanje, pa jači mraz, te više sunčanih intervala.

Do povećanja temperature doći će od vikenda, nakon 23. i 24.siječnja, s jutarnjim temperaturama od minus osam do minus dva stupnja Celzijeva, a tijekom dana temperture će biti u blagom plusu, od dva do pet stupnjeva Celzijevih. (prvi.tv)