Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, zajedno sa veleposlanikom BiH u Republici Austriji Kemalom Kozarićem, 26. rujna 2020. godine u Beču je posjetila nekadašnju rezidenciju koja je u vlasništvu BiH, a čija je rekonstrukcija planirana u naredne dvije godine.

"Radi se o objektu izuzetne vrijednosti, smještenom u rezidencijalnom dijelu 17. Bečkog okruga, koji je izgrađen 1868. godine i do 1993. godine služio kao rezidencija bivše SFRJ. U objektu, poznatom i pod nazivom 'dvorac Terramare', od 1993. do 2014. godine je bilo smješteno Veleposlanstvo Republike Hrvatske. Savezni ured za zaštitu spomenika Republike Austrije je objekt stavio pod zaštitu, kao objekt od povijesnog, kulturnog i javnog značaja", istaknuto je u priopćenju. 

Ministrica Turković je tijekom posjete kazala da je ovaj objekt od izuzetne važnosti za BiH, čija se obnova i stavljanje u funkciju, nakon što je okončan proces uknjiženja na Bosnu i Hercegovinu, očekuje u narednom periodu. Rekonstrukcija objekta bi trebala započeti nakon što se završe sva ispitivanja i dostavi konačni izvještaj o stanju objekta. 

Istaknula je važnu činjenicu da je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, 14. srpnja ove godine donijelo Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta kapitalnih ulaganja – Rekonstrukcija i opremanje objekta za diplomatsko-konzularno predstavništvo Bosne i Hercegovine u Beču, procijenjene ukupne vrijednosti 2,1 milijun maraka. Projekt, čiji je završetak planiran do 2022. godine, bit će financiran iz sredstava uplaćenih na osnovu Odluke o pokretanju prodaje objekata diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ za koju ne postoji zainteresiranost nijedne države nasljednice bivše SFRJ. 

Ministrica Turković je kazala da Bosna i Hercegovina mora više pažnje posvetiti imovini BiH koja se nalazi u inozemstvu, posebno nekretninama koje se nalaze u zemljama u svijetu, u kojima BiH nema svoja diplomatsko-konzularna predstavništva.