Bosna i Hercegovina ni sljedeće godine neće sudjelovati na natjecanju Eurosong koje će se održati u Lisabonu.

"Nećemo se natjecati ni sljedeće godine na Eurosongu. Prijava je bila do 15. rujna, a BHRT se zbog financijske situacije u kojoj se nalazi nije prijavio da će sudjelovati na Eurosongu koji će se održati u Lisabonu", istaknula je za N1 Lejla A. Babović, šefica izaslanstva bh. Eurusong.

Podsjetimo, naša zemlja se nije natjecala ni prošle godine, također zbog teške financijske situacije u kojoj se nalazi BHRT.

Našu zemlju je pretprošle godine posljednji put na Eurosongu predstavljala pjesma "Ljubav je" koju su izvodili reper Jala, Deen, Dalal i Anom Rucner, no i tada smo imali tehničke troškove za prijenos Eurosonga, čiji dio su članovi bh. tima i sami platili.

Podsjetimo, prvi predstavnik BiH na Evroviziji bio je Muhamed Fazlagić-Fazla, koji je BiH predstavljao s pjesmom "Sva bol svijeta" te osvojio 16. mjesto.

Hari Mata Hari sa pjesmom "Lejla" je ostvario najbolji bh. rezultat na natjecanju za najbolju pjesmu Eurosonga te je zauzeo visoko treće mjesto.

Prošle godine pobjednik 62. Eurosonga bio je Portugalac Salvador Sobral s pjesmom Amar pelos dois (Voljeti za oboje), koju je komponirala njegova sestra Luisa, portugalska kantautorica.

Finalna večer ovogodišnjeg natjeacnja u Lisabonu će biti upriličena 12. svibnja u Meo Areni koja se nalazi na obali rijeke Tejo, dok su polufinalni nastupi predviđeni za 8. i 10. svibanj.