Nakon što je miholjsko ljeto otišlo iz Bosne i Hercegovine stiglo je pravo jesenje vrijeme – vjetar koji nosi lišće uz kišu.

Ovaj vikend u Bosni i Hercegovini na snazi će biti žuti i narančasti meteoalarm, kazao je za "Avaz" meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bakir Krajinović.

"Frontalni sustav koji nam stiže sa sjeverozapada drastično mijenja vremenske prilike u BiH, pri tome mislim na pojavu kiše i snijega na našim planinama. Ono na što treba obratiti pažnju jeste žuto i narančasto upozorenje, narančasto za krajnji jug i jugoistok, upravo zbog velikih količina padalina, jačih udara vjetra i pojave grmljavine", objašnjava Krajinović.

Snijega može biti na planinama, ali većih padavina u narednom periodu neće biti.

"U studenom smo, kada svaka kiša može donijeti i pahulje u našu zemlju. Što se tiče idućeg tjedna, nastavit će se promjenjivo vrijeme uz padaline širom zemlje, a u srijedu i četvrtak numerički modeli ukazuju na to da bi moglo biti snijega na našim planinama. Tako da, iako se očekuju snježne padaline idućih dana, ozbiljnijeg snježnog pokrivača koji mi zamišljamo neće biti", kazao je Krajinović.

Dodaje da će prognozirane temperature zraka bit dovoljno visoke da otope sve ono što padne tijekom narednih dana.

Temperature zraka do 25. studenoga bit će slične onima u petak.

"Jutarnja temperatura u Bosni kretat će se između 3 i 7 Celzijevih stupnjeva, na jugu nekoliko stepeni toplije, oko 12. Dnevne maksimalne temperature u BiH će iznositi oko 13 stupnjeva u Hercegovini oko 16. Promjena temperaturnog režima očekuje se oko 25. studenoga, kada vrijednosti zraka jutarnjih temperatura mogu biti i ispod 0 stupnjeva", kazao je Krajinović.