Razbojnik, čiji je identitet policija otkrila ali ga još nije priopćila javnosti, danas je u prijepodnevnim satima ukrao vrećicu s 35 kutija lijeka “Diazepam klizme”, namijenjenog djeci sa smetnjama u razvoju širom BiH. 

Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima iz Bosanske Gradiške, kaže da je lijekove ostavio u nezaključanom kombiju i da se sve dogodilo munjevito dok je ušao u zgradu Osnovnog suda.

"Lopov je lijekove,koji spadaju u grupu narkotika, ukrao iz kombija i počeo bježati. Stigao sam ga i oteo mu vrećicu u kojoj je bilo 35 kutija “Diazepama”, čija je vrijednost 2100 konvertibilnih maraka. Riječ je o vitkom muškarcu visokom oko 180 cm, obučenog u maskirnu jaknu s kapuljačom", rekao je Šinik.

Lopov je pobjegao glavnom ulicom, a Šinik ga je prijavio policiji. Brzom akcijom policija je uspjela preko sigurnosnih kamera otkriti identitet lopova, a u tijeku je potraga za počiniteljem ovog nedjela.

Dragoslav Šinik poznat je po svom humanitarnom radu.

Nedavno je, povodom 15. siječnja, Međunarodnog dana vozača, ispred carinskih terminala u Čatrnji organizirao ručak za tisuću vozača, a prije toga bolesnoj djeci širom BiH poslaoje 50 paketa s lijekovima i hranom. 

Zanimljivo je da Šinik ovim lijekom opskrbljuje i veliki broj bolesnih mališana u Sarajevu i drugim gradovima BiH.