Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić nazočio je u Washingtonu na redovnom sastanku Nizozemsko-belgijske konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Teme o kojima su razgovarali predstavnici država članica konstituence su bile ekonomski razvoj i financijska stabilnost zemalja članica te grupe.

Na sastanku je najavljeno da će Bosna i Hercegovina biti domaćin sastanka konstituence Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, koji će biti održan u Sarajevu u lipnju 2020.godine.

Obraćajući se prisutnima, predsjedavajući Zvizdić je rekao da će organizacija sastanka konstituence u Sarajevu,nakon vrlo uspješno održane konferencije EBRD-a u maju ove godine, biti još jedna prilika za okupljanje predstavnika visoke fiskalne i monetarne politike u zemljama članicama konstituence kako bi razmijenili mišljenja i razgovarali o MMF-u i politikama i programima Svjetske banke.

''Uvjeren sam da će sastanak konstituence doprinijeti dodatnom jačanju naše dobre suradnje. Radujem se što ćemo vas dočekati u Sarajevu u lipnju 2020.godine'', rekao predsjedavajući Zvizdić.

Nizozemsko-belgijsku konstituencu, osim BiH, čini još 14 zemalja: Armenija, Bugarska, Belgija,Kipar, Gruzija, Hrvatska, Izrael, Luksemburg, Makedonija, Moldavija, Nizozemska, Rumunija, Ukrajina i Crna Gora.

Sastanku konstituence je nazočio i guverner Centralne banke BiH Senad Softić, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.