U 2018. godini, u BiH dogodile su se 36.672 prometne nesreće, a svaku petu uzrokovali su vozači u alkoholiziranom stanju, upozorili su iz Centra za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika.

''Trećina alkoholiziranih vozača, uključenih u prometne nesreće sa smrtnim ishodom, bila je u dobi između 17 i 24 godine'', kazao je Rismir Krajišnik, glasnogovornik ovog centra koji je , u suradnji s Policijskom stanicom Travnik, organizirao akciju podizanja svijesti mladih vozača o opasnostima vožnje u alkoholiziranom stanju.

Akcija je organizirana u Travniku, na punktu redovne kontrole vozača i automobila.

Volonteri CEM-a, zajedno s pripadnicima policijske stanice Travnik, informirali su vozače o rezultatima istraživanja, dijelili im informativne letke i izvode iz Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH, sa odredbama koje se tiču vozača i putnika u vozilu koji su u alkoholiziranom stanju.

Tijekom akcije, policijski službenici testirali su vozače na prisustvo alkohola u organizmu, što je rezultiralo isključenjem jednog vozača i oduzimanjem vozačke dozvole.

Ova akcija predstavlja nastavak suradnje i zajedničkog djelovanja CEM-a i Policijske stanice Travnik na podizanju svijesti vozača o njihovoj odgovornosti za sigurnost sudionika u prometu.