Nakon prikupljanja novca u siječnju, Donald Trump financijski još više zaostaje za Joeom Bidenom, pošto je više potrošio na oglase i ostale troškove nego što je prikupio od donatora, pokazuju dokumenti.

Trump je na kraju prošlog mjeseca imao nešto više od 30 milijuna dolara nakon uspješnih republikanskih predizbora u Iowi i New Hampshireu, što je manje od oko 33 milijuna dolara mjesec dana ranije, objavio je njegov izborni stožer u dokumentima saveznom izbornom povjerenstvu.

Biden, koji vodi lakšu utrku za nominaciju Demokratske stranke, objavio je u dokumentima dostavljenima povjerenstvu da je siječanj završio s 56 milijuna dolara u odnosu na 46 milijuna u prosincu prošle godine.

Trumpov stožer je objavio da je u siječnju prikupio 8.8 milijuna dolara, a potrošio više od jedanaest milijuna, uključujući više od pet milijuna dolara na oglase i poštu.

Bidenova kampanja je u siječnju prikupila 15 milijuna dolara i potrošila nešto manje od šest milijuna. Kada se zbroje računi kampanje s ostalim izbornim računima u Demokratskoj stranci, Biden je skupio ukupno 130 milijuna dolara.

Trump je ranije pokazao da može pobijediti na izborima i kada njegovi suparnici troše više od njega, kao što je bio slučaj s Hillary Clinton 2016. Prema nacionalnim anketama Trump i Biden su u tijesnoj utrci i u studenome se očekuju neizvjesni izbori.