''Prvi put ću biti u ulozi komentatora. Nervoza, ali i optimizam kojeg meni nikada nije nedostajalo. Imam veliku želju da posao obavim na dobar način, ali i odgovornost pogotovo zbog svega što sam vidio obilazeći područja nakon velikih poplava, gdje sam se uvjerio da i pored svega stanovnici u našoj zemlji prate svaki trenutak vezan za reprezentaciju'', izjavio je Konjić, naglasivši da će se potruditi da se na što bolji način spremi za posao stručnog komentatora, te će se posebno informirati o protivnicima BiH, ''posebno Nigeriji i Iranu, jer o Argentini se sve zna''.

Utakmice iz Brazila, u društvu Konjića, na BHT-u komentirat će Zoran Šuko, Igor Kristić i Velid Spaho.

''Pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazilu počeli smo odmah poslije utakmice u Kaunasu, kada je naša reprezentacija izborila plasmana na Mundijal. Intenzivne pripreme za ovaj zahtjevni projekt startale su početkom 2014. godine, a najbitnija stvar je da ćemo signal emitirati u HD formatu. Za naše tehničke uvjete to je novitet i nadam se da će gledatelji to prepoznati i biti zadovoljniji nego inače'', rekao je Kristić.

Dodao je kako će program počinjati sat vremena prije prve utakmice dana i završavati skoro sat iza posljednje.

''Kada bude igrala naša reprezentacija, uz izravne prijenose utakmica, imat ćemo posebne studijske emisije na stadionu, uživo ćemo se javljati iz mix zone, radit ćemo analize s našim Muhamedom Konjićem… Pratit ćemo sve, jer ćemo u Brazilu imati mobilne ekipe i kamermane'', rekao je Kristić.

Shodno financijskim i tehničkim mogućnostima s BHRT-a poručuju da će učiniti sve da na najbolji način obave posao i opravdaju povjerenje milijuna gledatelja.

Kako je objavljeno, BHT će u izravnom prijenosu emitirati sve utakmice s prvenstva, izuzev susreta u trećem kolu grupne faze natjecanja, koje počinju u isto vrijeme. Oni mečevi koji ne budu prenošeni izravno, bit će emitirani u cijelosti u snimci. Za Bh. radio 1 iz Brazila radit će Adnan Ljubović, urednik sportskog programa i Salih Hadžijalić, novinar.

''Bh. radio 1 jedina je radio postaja iz BiH koja će uživo pratiti sve utakmice naše reprezentacije i finalni meč. Tijekom prvenstva radit ćemo i specijalne emisije, u programu imat ćemo javljanja reportera, analize, zanimljivosti, prenosit ćemo atmosferu iz bh. gradova… Jedan od naših reportera stalno će biti uz bh. reprezentaciju, a drugi će sa mjesta događaja izvještavati o svim drugim aktualnostima sa SP. Odlazak reprezentacije BiH na SP za sve je prvi put, pa tako i nas. Trudit ćemo se da na što bolji način uradimo kompleksan, odgovaran posao i damo doprinos u praćenju historijskog događaja za BiH'', zaključio je Ljubović.

Šef tima BHRT-a u Brazilu bit će Belmin Karamehmedović. Uz Konjića, Spahu, Kristića, Šuku, Ljubovića i Hadžijalića, ekipu će činiti i novinar Anel Džanković, Bojan Hadžiabdić, video novinar i Emir Morina, snimatelj.