Stojim iza svoje izjave da političari u BiH još vode računa samo o svojim uskostranačkim interesima, izjavio je za "Dnevni avaz" veleposlanik Japana u BiH Hideo Yamazaki.

Ovih dana mu istječe mandat i vraća se u svoju zemlju, a u oproštajnom intervjuu kaže da stoji iza svoje izjave, ali i izražava nadu da će se to promijeniti.

- Imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju u BiH, posebno kada su u pitanju tržište rada, odnosno visoka stopa nezaposlenosti i brojni drugi socijalni i ekonomski problemi, potrebno je da političari što brže formiraju vlade na raznim razinama da bi se izborili s tekućim problemima i stvorili politiku da se ova situacija promijeni. Imali smo primjer Grčke, gdje je samo dan nakon izbora parlament izglasao novu vladu. Nadam se da će i u BiH u skorije vrijeme biti izabrana vlada da bi se svi ovi problemi riješili - rekao je Yamazaki.

Odgovarajući na pitanje na koji način BiH može izaći iz teške ekonomske situacije u kojoj se nalazi, kazao je da političari trebaju da sjednu, razgovaraju i surađuju da bi stvorili bolje društvene i ekonomske uvjete u zemlji.

- Potrebno je da se stvori stabilna politička situacija i ostvari suradnja između političara, na dobrobit svih građana - rekao je Yamazaki.