Jedan pripadnik Granične policije Bosne i Hercegovine propisno je osramotio i sebe i policiju kada je poslan u inozemstvo kako bi prepratio jednog državljanina BiH, koji je po tjeralici  uhićen u Austriji, jer se, umjesto zadaći koja mu je povjerena, posvetio alkoholu i agresivnom udvaranju stjuardesi u zrakoplovu što je na kraju završilo njegovim uhićenjem, piše u srijedu sarajevski "Dnevni avaz".

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić potvrdio je ovom listu kako se bizarni incident dogodio 20. ožujka kada su dvojica graničara poslani u Beč, gdje su od austrijske policije trebali preuzeti stanovitog Dragana Guduraša, uhićenog u Austriji zbog kaznenih djela koja je počinio u BiH.

Jedan od dvojice graničnih policajaca, koji je bio u službenoj odori, u zrakoplov za Beč stigao je, međutim, vidno pijan. Nakon što se ukrcao potpuno je izgubio samokonotrolu te je u jednom trenutku nasrnuo na stjuardesu te je počeo vrijeđati i seksualno zlostavljati, točnije hvatati za stražnjicu.

Kako prenosi sarajevski list, uzaludni su bili pokušaji njegovog kolege iz Granične policije BiH da ga obuzda i primiri, a bez rezultata ostala su i upozorenja osoblja zrakoplova Austrian Airlinesa.

Umjesto da se smiri, pijani je policajac započeo s fizičkim obračunom i s drugim osobama u zrakoplovu.

Po slijetanju u Beč pilot je pozvao policiju, koja je uhitila pripadnika Granične policije BiH i odvela ga na triježnjenje. Ravnatelj Galić je izjavio kako je protiv problematičnog policajca odmah pokrenuta istraga, a otvoren je i stegovni postupak.

Sada se suočava s optužbama za nesavjesno obnašanje službenih zadaća, narušavanje javnoga reda i mira posebno nepristojnim i grubim ponašanjem, tučom ili drugom aktivnošću kojom se narušava ugled Granične policije BiH.

Iz te policijske agencije su kratko prenijeli kako su pripadnici Granične policije BiH ogorčeni zbog sramote koju im je nanio kolega na službenome zadatku