Prije godinu i po hrvatski i bosanskohercegovački državljanin radili su zajedno u Njemačkoj kada se dogodila strašna nesreća. 

Redakciji 24sata javio se brat nastradalog Hrvata, kako bi ispričao što se točno dogodilo te kobne večeri.

Matija D. (25) i Miloš T (24), radili su noćnu smjenu na aerodromu u Frankfurtu krajem rujna 2018. godine.

Odlučili su otići na pauzu kako bi se odmorili do sljedećeg ukrcaja prtljaga u zrakoplov.

Matija je krenuo pješicee, dok je Miloš u halu vozio vozilo za prtljagu. Izgubio je kontrolu i pregazio Matiju, samo nekoliko metara od ulaza. 

Matija je ostao bez noge te je tada započeo njegov težak put oporavka.

- Čim smo čuli što se dogodilo, mama, tata i ja spakirali smo se i iz Županje krenuli za Frankfurt. Morali smo pomoći bratu - kreće priču Matijin brat Davor.

Matija je u Frankfurtu živio tri godine kod starijeg brata, dok je na poslu nastradao na godišnjicu rada u tvrtci.

Odmah su ga prebacili u glavnu bolnicu gdje je proveo puna tri mjeseca, a kasnije se nastavio oporavljati u bolnici za rehabilitaciju. Nakon ukupno 10 mjeseci, pušten je na kućnu njegu.

- U tom je vremenu brat bio operiran čak 18 puta. Sada je na kućnoj njezi gdje ga pazimo mama i ja, ali uskoro ga čeka i ona najteža operacija, urološka. U nesreći mu je zdjelica bila jako oštećena - objašnjava Davor.

Ne znaju hoće li Matija nakon toga morati opet na operaciju.

Davor i njegova mama u Frankfurtu su se i zaposlili u istoj bolnici gdje je Matija ležao te tamo i sada rade.

- Shvatili smo da ćemo morati ostati dok se god brat ne oporavi. Uspjeli smo se oboje zaposliti u istoj bolnici kako bi bratu bili što više na raspolaganju - objasnio je Davor.

Matija sada nekoliko puta tjedno putuje na rehabilitacije

Suđenje Milošu još se čeka.

- Milošu je bilo jako krivo i još uvijek mu je. Zbog toga je ponudio dio odštete za ono što je napravio. Ipak, presudu i rasplet priče još čekamo - zaključio je Davor.