Orahovac je vrlo fin liker koji se između ostaloga koristi i za liječenje brojnih zdravstvenih tegoba. Osim velike količine joda i vitamina B u kori zelenih oraha pronađen je i juglon koji ima dokazano antitumorsko djelovanje. Kombinacija mladih zelenih oraha i alkohola od davnina je poznati narodni lijek, ali naravno, nemojte zaboraviti da se i dalje radi alkoholnom piću, i da ne bi trebalo konzumirati više od jedne ili dvije čašice na dan. Prvenstveno se može koristiti kao pomoć u radu štitnjače i hormona, a od davnina se koristi i za probavne probleme i zdravlje probavnog sustava. Ukoliko imate problem sa štitanjačom orahovac nemojte piti na svoju ruku, već se prvo konzultirajte s liječnikom koji će vam reći smijete li piti ovaj liker.

Ovo je alkoholno piće dobar zaštitnik srca, krvnih žila i živčanog sustava, a postoje i neki dokazi o tome da može spriječiti pojavu paradontoze. Koristi se za njegu te zaštitu kože, uklanjanje akni i to na način da se problematično mjesto dobro očisti, na gazu stavi orahovac i nakon petnaestak minuta ispere. Stres i loša prehrana najčešći su uzroci problema sa želucem, a tu prednjače gastritis i čir, a orahovacu kombinaciji sa medom je odličan, ne samo u olakšavanju simptoma, već i u prevenciji. Velika količina vitamina B, C i E, kao i folne kiseline, uz Omega 3 masnoće i druge korisne minerale opskrbit će one koji boluju od anemije željezom i hemoglobinom. Dovoljno je uzeti jednu čašicu ujutro i navečer. Orah je pun vitamina B1 i B2, koji tijelu trebaju za energiju i snagu, ali dobro utječu i na muški reproduktivni sustav. Jedan od razloga je visok sadržaj cinka koji je zaslužan za jačanje libida i povećanje seksualne moći. Kombinacija orahovače i meda je vrlo djelotvorna u liječenju potencije.

Međutim, ne bi ga trebale konzumirati trudnice, a budući da sadrži alkohol nikako ga nemojte konzumirati prije sjedanja za volan.