U Bosni i Hercegovini u subotu prijepodne preovladava umjereno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima ima magle i niske naoblake, dok se tijekom dana očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 1 i 7 stupnjeva.

Visina snijega jutros u 7.00 sati na Bjelašnici bila je 112 cm, na Ivan-sedlu 19, u Bugojno 5, Sarajevu 4, a u Livnu 3 cm.

Količine padalina u protekla 24 sata na Bjelašnici iznosile su 13 mm, u Mostaru 11, na Ivan-sedlu 9, u Bugojnu 5, Tuzli 4, Sarajevu 3 te u Zenici 2 mm.

U nedjelju, 31. prosinca, očekuje se više naoblake prijepodne, dok će u drugoj polovini dana biti sunčano. Puhat će slab vjetar, u Bosni južnog, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između -4 i 1 stupnja, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 4 i 10 stupnjeva Celzijevih.

U ponedjeljak, 1. siječnja, prijepodne će doći do postupnog povećanja naoblake. U drugoj polovini dana padat će kiša, a slabije padaline očekuju se na istoku i sjeveroistoku Bosne. Puhat će slab vjetar, u Bosni južnog, a u Hercegovini sjevernog smjera. U Bosni će u večernjim satima vjetar izmijeniti smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između -2 i 2 stupnja, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 4 i 9 stupnjeva Celzijevih.

U utorak, 2. siječnja očekuje se oblačno vrijeme s kišom, dok će na planinama padati snijeg. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne puhat će jaka bura s olujnim udarima. Temperatura zraka kretat će se između 2 i 7, a na jugu zemlje do 9 stupnjeva Celzijevih, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.