Godina na izmaku bila je uspješna za Hercegovačko-neretvansku županiju i za Grad Mostar, istaknuli su županijski premijer Nevenko Herceg i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić na prijemu za ministre, skupštinske zastupnike, suradnike i druge uposlenike županije i Grada.

''Godina na izmaku bila je godina izazova ali ja se usudim kazati i uspješna godina prije svega zahvaljujući zajedničkom djelovanju nas kao tima. Kao svaki tim imali smo dobrih i manje dobrih dana, razumijevanja i nerazumijevanja, manje-više razumijevanja, ali u konačnici smo se uspjeli razumjeti i sporazumjeti i zajedno smo izvukli ono što je najbolje bilo moguće'', rekao je Herceg te zahvalio skupštinskim zastupnicima, ministrima te suradnicima te poželio da u istom ritmu nastave u 2018. koja će, kako je rekao, biti još izazovnija.

''Vjerujem kako se možemo složiti da je prijelomni trenutak bio stabiliziranje proračuna… Svima nam je obveza da stvaramo uvjete ne samo za ostanak nego za trajni povratak onih koji su već otišli'', rekao je Herceg na prijemu koji se održao u hotelu Mostar. Domaćin prijema bio je i mostarski gradonačelnik, koji je prisutnima pobrojao što je Grad napravio u protekloj godini.

''Završili smo projekt pročistača otpadnih voda koji uskoro treba biti pušten i nastavljeni su radovi lijevoobalnog i desnoobalnog kolektora. Vrijednost ovog projekta je oko 130 milijuna maraka i ovo je samo prva faza. Vrijedi istaknuti da su završeni radovi na mostu preko rijeke Neretve i privode se kraju radovi od vrha Avenije do Ulice maršala Tita'', rekao je Bešlić i dodao kako se nada da će uz potporu HNŽ-a uskoro završiti i drugu prometnicu na ovom potezu.

''Stvorili smo kvalitetne preduvjete da grad Mostar postane green city. Mnogi i ne znaju što je Green City. To je način da s malo utrošene energije manje zagađujemo okolinu'', rekao je Bešlić i naveo kako je pozitivno i to da je Mostar iskazao želju da postane europska prijestolnica kulture.

''Tako smo poslali poruku da se i od nas u Hercegovini može štošta naučiti i da odišemo kulturom'', rekao je i odao kako se Mostar ''istinski približava Europi preko Eurowingsa'' i da će to otvaranje doprinijeti razvoju turizma. Veliki potencijal je, kaže Bešlić, i sadnja maslina te da su očekivanja da u sljedećih deset godina imamo tisuću hektara pod maslinama. ''To je svakako nova šansa za mlade ljude'', rekao je Bešlić istaknuvši kako je jedan od prioriteta Grada održavanje izbora i poštivanje odluke Ustavnog suda po pitanju izbora u Mostaru.

''Ovako kako sada radimo je vrlo teško. Ne krijem da ima puno problema i kritika na naš rad, ali svemu pristupamo konkretno. U ovoj situaciji i Mostar i mi koji obnašamo izvršnu vlast smo taoci'', rekao je Bešlić.

Bljesak.info