Sud u Milanu je odlučio" rehabilitirati" bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija, čime se brišu sve presude za utaje poreza iz 2013., piše talijanski dnevni list Il Corriere della Sera,  čiju su informaciju prenijeli svi talijanski mediji.

U subotu nije bilo moguće kontaktirati milanski sud, piše Hina. Do sada je na snazi bila zabrana milijarderu (81) da se kandidira na izborima do 2019., dodao je taj list koji precizira da je odluka donesena u petak, mjesec dana ranije od predviđenog.

U Italiji traju pregovori o sastavljanju nove vlade između Lige i Pokreta 5 zvijezda (M5S), dva mjeseca nakon parlamentarnih izbora 4. ožujka. Odluka je odnesena dva dana nakon što je medijski magnat pristao dati zeleno svjetlo sporazumu između Lige (krajnja desnica) i Pokreta 5 zvijezda, koja uvjetuje sporazum Berlusconijevm povlačenjem.

Desno orijentirana koalicija koju tvore Berlusconijeva Forza Italia i Liga pobijedila je na izborima s 37 posto glasova, ispred M5S (32 posto), a niti jedna stranka nije sama dobila većinu u parlamentu. Zbog presude Berlusconi nije mogao biti kandidat svoje stranke, što mu je sada omogućeno u slučaju novih izbora.