Nogometaši Dinama ostali bez plasmana u četvrtfinale Europske lige nakon što su poraženi u produžetku uzvratnog dvoboja protiv Benfice u Lisabonu sa 3-0, jer je domaća momčad u osnovnih 90 minuta pogotkom Jonasa poništila prednost Dinama iz Maksimira.

Pogodak za produžetak 34-godišnji Brazilac Jonas postigao je u 71. minuti. U produžetku su domaći s dva udarca sa 20-ak metara došli do uvjerljive pobjede. U 94. minuti neobranjivo je pogodio Ferro, a u 105. minuti za 3-0 je pogodio Grimaldo s više od 20 metara iskosa, piše Hina.

Dinamo je najbolje prilike za pogodak imao u produžetku. U 96. minuti Gojak je propustio s pet metara poslati loptu u mrežu, a u 112. minuti Atiemwen je izbio sam pred Vlachodimosa i poslao loptu pokraj lijeve vratnice.

Od 104. minute Dinamo je bio s igračem manje, jer je sudac Deniz Aytekin pokazao dva žuta kartona i isključio Petra Stojanovića zbog prigovaranja.

Utakmicu na stadionu Luz pratilo je 48.000 gledatelja, među kojima je bilo i oko 1.500 Dinamovih navijača, izvijestila je Hina.

Ždrijeb četvrtfinalnih parova Europske lige bit će održan u petak u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu, s početkom u 13 sati. Uz Benficu, u bubnju će se naći Chelsea, Napoli, Arsenal, Eintrach, Valencia, Slavia Prag i Villarreal.