Službeno vaganje boraca pred spektakl na širokobriješkoj Pecari u kojem najbolji bosanskohercegovački boksač Damir Beljo brani titulu europskog prvaka po WBO verziji, održano je večeras na prvom katu trgovačkog centra Mepas Mall u Mostaru.

Kako je pokazala vaga, 'Bombarder s Neretve' ima 88,6 kilograma, a njegov protivnik Rasuli 89,1 kg.

Beljo, europski prvak u kruzer kategoriji po WBO verziji, branit će svoj naslov sutra na Širokom Brijegu protiv Mohammeda Rasulija. 37-godišnjeg njemačkog boksača, porijeklom iz Afganistana.

Po Beljinim riječima, radi se o iznimno čvrstom i atraktivnom borcu, koji preferira napadački boks.

"Očekujem pobjedu, protivnik je težak. Imam puno toga za izgubiti, ali se nadam da ću dobiti priliku otići u Las Vegas i boriti se za titulu svjetskog prvaka", kazao je Beljo.

Boksački spektakl, u kojemu će gledatelji moći uživati u osam borbi, održat će se u petak, 16. listopada, u dvorani Pecara u Širokom Brijegu. Program počinje u 19:30 sati, a glavni meč trebao bi početi oko 23 sata, uz izravan prijenos na BHT-u.

U slučaju nove pobjede, Beljin tim očekuje kako bi 31-godišnji Mostarac mogao doći na najužu listu izazivača za napad na svjetski pojas koji drži Poljak Krzysztof Głowacki. (prvi.tv)