Damir Beljo u Berlinu je ostvario 20. pobjedu u profesionalnoj karijeri i, što je još važnije, pobijedivši Maika Kurzweila osvojio je naslove europskog prvaka u dvije prestižne verzije – WBO i WBC!

“Bog me doveo do ovog sna koji sada živim! Prvak sam Europe! Ovaj meč sam posvetio prijateljima Vladi Čuljku i Icku Knezoviću. hvala svima koji su me podržali, svim fanovima”, poručio je Beljo iz Njemačke, opisavši za Bljesak.info što se događalo u petak kasno navečer u Berlinu.

“Bio sam tako fokusiran na meč i spreman da život ostavim u ringu. Na sučeljavanju sam osjetio da on nije spreman umrijeti u ringu i da nije tako opasan kakvim se predstavlja, vidio sam da ima straha kod njega. Na sučeljavanju sam dobio većinu meča”, kazao je Beljo te nastavio:

“Čim sam ga doveo u kut i prvo udario lijevi kroše samo da mi se otvori i odmah sam prebacio na jetru koja nije bila zaštićena jer je podigao ruku da se obrani od krošea. Jako sam mu zavukao aperkat u jetru, oslovno sam je osjetio... Pao je,znao sam da mora past, prošao mi je Mavrovic kroz glavu i njegova sedma runda s Lewisom kad je imao na trenutak Lewisa, ali je stao. Nisam htio stati i krenuo sam da ga završim i to se dogodilo. Drugi put je pao na pod i san mi se ostvario”.



Pobjedu je Beljo posvetio Mostaru, Rami, Risovcu i cijeloj Bosni i Hercegovini.

“Hvala ljudima koji su stali iza mene i omogućili mi da do ovog dođem do ovoga bez potpisivanja ugovora s drugim promotorima, jer inače tako vjerojatno ne bih ni došao do ovoga. Posebice zahvaljujem premijeru Denisu Lasiću, gradonačelniku Ljubi Bešliću, Sportskom savezu Grada Mostara, Gospodarskoj komori, te mojim stalnim sponzorima (Sik, Euroherc, Antonio Commerc, kladionici Millenium,Inel Med, Maraschino Bar, Proteini.si). Naravno svom BB Boxing promotionu, trenerima Miletiću i Zubcu, Fizioterapiji Šarac i svim sparing partnerima. Također, hvala i BK Ljubuški, dr.Letici, dr.Ostojiću i Nerminu Puziću, jer su mi pomogli pri sanaciji ozljeda”, zaključio je Damir Beljo za Bljesak.info.