Profesionalni bh. boksač Damir Beljo 16. listopada u Širokom Brijegu branit će pojas europskog prvaka po WBO verziji, no još nije poznato ime izazivača.

"Za obranu pojasa europskog prvaka imamo nekoliko jako zanimljivih protivnika, ali konačan izbor odredit će WBO. Meč se trebao održati 18. rujna, no odgođen je zbog moje ozljede. Sada treniram u kampu u Dusseldorfu, gdje imam potrebni mir kako bih se hladne glave mogao fokusirati na obranu pojasa, a zatim došao i do svog cilja - borbe za profesionalnog prvaka svijeta", kazao je Beljo, priopćeno je iz njegovog tima.

Kako se dalje navodi, na vrhunskoj sportskoj priredbi u Širokom Brijegu Beljo će se boriti u glavnoj borbi večeri, a u ranijim borbama najavljeni su nastupi Adnana Redžovića, Gilberta Yvela, Memnuna Hadžića, Agita Kabayala i drugih poznatih boksačkih imena.

Podsjetimo, "Bombarder iz Mostara" osvojio je naslov prvaka Europe, Azije i Pacifika po WBC verziji i naslov prvaka Europe po WBO verziji pobijedivši prekidom u ožujku u Berlinu Nijemca Maika Kurzweila.

U profesionalnoj karijeri Beljo ima 20 mečeva, isto toliko pobjeda, uz 17 nokauta.