Damir Beljo, profesionalni boksač iz Mostara i europski prvak u boksu po WBO verziji, trenutno boravi u Rusiji gdje je partner u sparingu domaćem boksaču Grigoryju Drozdu.

Drozd, naime 22. svibnja  u Moskvi branit će naslov svjetskog prvaka po WBC- u u dvoboju  s Poljakom Krzysztofom Wlodarczykim, bivšim superšampionom u WBC kruzer kategoriji do 90.72 kg. Drozd je Wlodarczykom uzeo pojas u rujnu 2014. godine.

Prošle godine u meču karijere Drozd je također izabrao Belju kao sparing partnera, a, kako ističe uspješni Mostarac, ponovni poziv za tu ulogu mu čini veliku čast.

- Grigory Drozd je veliki čovjek i vrhunski šampion. Ponosan sam što me mlati i što sam mu sparing partner, jer sam uvjeren da će u obrani titule 22. svibnja sigurno izaći kao pobjednik jer je uistinu u vrhunskoj psihofizičkoj formi - kaže Beljo za Avaza.

"Bombarder iz Mostara'' je osvojio naslov prvaka Europe, Azije i Pacifika po WBC verziji i naslov prvaka Europe po WBO verziji pobijedivši u nedavnom meču u Berlinu Nijemca Maika Kurzweila nokautom u prvoj rundi. Ovim trijumfom došao je na samo jedan meč od napada na svjetsku titulu.

U sklopu svojih 20 mečeva, 17 je pobijedio nokautom, a svega tri je ostvario na bodove. Nakon što se nedavno oženio bh. boksač zbog obaveza u Moskvi prolongirao je medeni mjesec za ljeto, a, kako je kazao, na njemu će se pripremati za obranu titule europskog prvaka. (prvi.tv)