U ringu ga nije bilo tri i pol godine, posljednji put je borbu odradio 23. lipnja 2019. godine. Laszlo Penzes je bio "žrtva" za 26 pobjedu u karijeri. I tu je priča stala za Damira Belju, barem kada je u pitanju profi ring.

Boksač koji je u jednom trenutku bio na korak od tada velike borbe protiv Oleksandra Usyka za svjetski naslov, imao je problema za ozljedama koje su bile različite prirode. U jednom trenutku su činilo kako je priča došla do kraja, ali je pomalo neočekivano stigla ponuda koju je Beljo bez ikakvih kalkulacija prihvatio. Nakon deset mjeseci oporavka mnogi boksači bi na eventualnom putu povratka u ring tražili lakše protivnike, išli korak po korak, međutim, Beljo je odlučio krenuti od najboljih.

Sutra u Moskvi izlazi na megdan domaćem boksaču Alexeiju Papinu. Papin je boksač koji je do sada pobjeđivao protivnike solidnog rezimea, a prije nešto manje od pet mjeseci pobijedio je crnogorskog boksača Dilana Prasovića prekidom u drugoj rundi. U ovom trenutku je među deset najbolji boksača na svijetu u cruiser kategoriji, broje jedan izazivač po WBC-u.

Za one koji ne znaju, Papin se od djetinjstva bavio kickboksom, ali je 2015. godine odlučio krenuti drugim putem, izabrao je profi boks. Danas Rus zauzima prvo mjesto izazivača za WBC svjetski naslov, dok se na BoxRecu nalazi na 10-tom mjestu cruiser kategorije. Trenutačni je na omjeru 14-1. Većinu priprema Beljo je odradio u UFD Gymu u Düsseldorfu gdje dolazi još od 2013. godine.

"Hvala mojim prijateljima, a posebno Goranu Radovaniću iz Splita koji mi je najviše pomogao u procesu oporavka i liječenja. Realno za jedan ovakav meč trebate imati puno više vremena za pripreme nego što sam ja imao, ali sam stvarno dao svoj maksimum za ono vremena koliko sam imao na raspolaganju. Da se fokusiram i pripremim za ono što me čeka u ringu sutra" kaže Beljo za Bljesak.info u prvom raportu iz Rusije.

A Damira u ringu čeka težak protivnik, možda i najteži u karijeri...

"Što reći za Alexeija Papina? Nokauter, strašan udarač, možda i najjači u ovoj kategoriji. Čovjek je među deset na svijetu po BoxRec-u, broj jedan izazivač u WBC-u. Ali ja sam došao ovdje da pobijedim. Sve je u božjim rukama. Nadam se će mi bog dati snagu da pružim sve od sebe. Ljudi su nas ovdje sjajno primili, svaka čast domaćinu atmosfera je super. Nadam se u subotu dobroj borbi. Bogu hvala imam podršku svoje obitelji, veliko hvala i mojim šefovima te kolegama s posla koji mi omogućuju da nesmetano odem na pripreme i budem odsutan, iskreno motiva je sve manje, ali gledajući djecu kako rastu najveći mi je motiv izvesti ih na pravi put" dodao je Beljo na kraju.

Od boksača koji nastupaju na priredbi u Moskvi, ukupno je sedam mečeva najavljeno, najbolji skor u karijeri od svih boksača imaju Timur Sakulin i upravo Damir Beljo.

Bljesak.info