Damir Beljo, jedan od najboljih bosanskohercegovačkih boksača i prvak Europe u kruzer kategoriji po WBO verziji, danas putuje u Njemačku kako bi 6. ožujka branio naslov u meču protiv Maika Kurzweila u gradu Greifswaldu, na granici Njemačke i Poljske.

 Prije godinu dana, točnije 6. ožujka  Beljo je nokautom u prvoj rundi svladao Nijemca.

 - Kurzweil je nakon tog našeg meča ostvario jednu pobjedu nokautom i njegov menadžer je kod WBO-a isposlovao revanš. Nadam se da će i ovaj meč završiti istim ishodom. On je sigurno u proteklom razdoblju gledao puno mojih mečeva i sada će ući pripremljeniji. Teško da ću ga opet pogoditi u prvoj rundi kao tada. Vjerojatno će meč trajati koju rundu više, a ja ću se truditi da ga što prije završim- poručio je Beljo prije meča.

 Beljo po pravilima WBO-a ima obvezu braniti naslov osvojen u listopadu u Širokom Brijegu u roku pola godine. Bilo je planirano da ga brani 9. travnja u Londonu protiv Tonyja Bellewa. Ipak, WBO je zahtijevao da meč bude održan ranije.

 - Revija u Londonu bi bila veliki spektakl, Englezi su majstori takvih stvari. Meč protiv Bellewa bi bio veliki korak u mojoj karijeri, ali WBO je tražio da branim titulu unutar pola godine i morali smo tražiti reviju negdje drugo- kazao je bh. boksač.

 Ukoliko ostvari pobjedu Beljo će postati prvi boksač s područja bivše Jugoslavije koji je tri puta branio naslov prvaka u WBO verziji, jednoj od četiri najvažnije organizacije u profesionalnom boksu.

 - Peti sam u redu izazivača za svjetskog prvaka Krzysztofa Glowackog, što je velika stvar. Ipak, za napad na svjetsku titulu je teže doći iz BiH, jer nemaju tu interesa. Usprkos svemu, ja se nikad ne bih, niti ću se ikad odreći svoje zemlje ni za što na svijetu. Mogu deset puta braniti europski naslov, a mogu već ove godine dobiti poziv da se borim za svjetsku titulu. Željko Mavrović je pet puta branio europsku titulu prije nego je dobio priliku da napadne svjetsku. U boksu je tako, da napraviš nešto veliko moraš ići malim koracima- naglašava Beljo.