Hrvatska od 17 sati igra svoju drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Protivnik joj je Kanada, koja je u prvom kolu izgubila od Belgije 1:0. Podsjetimo, Hrvatska je protiv Maroka odigrala neriješeno u susretu bez golova. Belgija i Maroko su međusobnim ogledom danas otvorili drugi krug, a utakmice je završila pobjedom Maroka 2:0.

To je loša vijest za Hrvatsku kojoj bi puno više odgovarala pobjeda Belgije. Marokancima će u zadnjem kolu protiv Kanade biti dovoljan bod za plasman u osminu finala. Hrvatskoj puno toga, naravno, ovisi o ishodu utakmice protiv Kanade. U slučaju da pobijedi, Hrvatskoj će također biti dovoljan bod u zadnjem kolu protiv Belgije. Ipak, u slučaju da danas ne pobijedi, samo joj pobjeda igra u zadnjem kolu.

Ako Hrvatska izgubi od Kanade, i dalje nije sve gotovo. Pobjedom protiv Belgije došla bi do četiri boda. Toliko u teoriji mogu imati i Kanada i Maroko, a onda će odlučivati gol-razlika. Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu se najprije gleda omjer postignutih i primljenih golova, a tek onda međusobni ogled.