U današnjem tenisu je jako malo zabavljača i cirkusanata koji su osim svojim teniskim umijećem gledatelje zabavljali duhovitim potezima. Tako se BBC na Facebooku prisjetio finala turnira u Queens' Clubu 1997. godine, u kojem su igrali Goran Ivanišević i Mark Philippoussis.

Australac je dobio prvi set 7:5 i sredinom drugog, pri njegovu vodstvu, Ivanišević je poslao jedan retern kilometrima izvan terena. Onako umoran od samoga sebe, prišao je skupljačici loptica i dao joj svoj reket.
 

"Mislila sam isprva da je želio da mu samo pridržim reket", rekla je Amy Kavanagh koja se 20 godina kasnije prisjetila tog trenutka.

"No onda me počeo moliti da igram umjesto njega. Nisam znala što da radim. Pogledala sam prema voditeljici skupljača i svojim prijateljima. Svi su me bodrili i nisam imala izbora", rekao je Amy koja je hrabro stala na teren protiv Philippoussisa.

Australac je prihvatio zafkranciju pa je s njom odigrao jedan poen, udarao je lopticu i glavom, da bi na kraju nogom pogodio mrežu. Ivaniševiću taj trik nije pomogao jer je Philippoussis zadržao koncentraciju i slavio 7:5, 6:3.



Organizatori Queens'a su jučer, uoči finala između Marina Čilića i Feliciana Lopeza, prikazali taj trenutak na videozidu, a nasmijao se i Marin Čilić koji se na kraju i fotografirao s "pomoćnicom" svojeg sunarodnjaka.