Na budimpeštanskoj Puskas Areni poveli su Španjolci, a jedan od najzaslužnijih je sada već bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, kojega je David Alaba srušio u vlastitom šesnaestercu.

Sudac Anthony Taylor bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku, a najstrožu kaznu realizira Lucas Ocampos.

Njemački „Rekordmeister“ dolazi do izjednačenja u 34. minuti kada Thomas Muller vanjskim dijelom kopačke s desne strane pronalazi Roberta Lewandowskog, odlični Poljak – kojemu je u drugom dijelu VAR poništio gol – ostavlja loptu na desetak metara udaljenosti od gola. Na nju je natrčao Leon Goretzka koji zabija za 1:1.

Do kraja regularnog dijela utakmice, ali i u produžecima, igrao se vrlo dinamičan i atraktivan nogomet s mnoštvom prilike, prvenstveno od strane Bayerna, iako su i Andalužani imali nekoliko sjajnih prilika. Manuel Neuer je u par navrata spašavao čiste zicere, a sve su Nijemci naplatili u 104. minuti.

Joshua Kimmich je ubacio iz kornera, obrana Seville nakratko odbila do Alabe koji puca s 15-ak metara udaljenosti od gola. Bono brani, ali nije uspio iskontrolirati loptu, odbija je do Martineza koji glavom zakucava za konačnih 2:1 i drugu titulu u Superkupu Bayerna u ovom desetljeću.

Upravo je baskijski veznjak bio najzaslužniji i za prvu titulu Bavaraca u Superkupu prije sedam godina, kada su Bavarci – na penale – svladali Chelsea, a strijelac spasonosnog gola za 2:2 u 121. minuti bio je upravo Martinez.

Javiju Martinezu ovo vjerojatno posljednja utakmica u dresu bavarskog ponosa jer njemački i španjolski mediji unisono pišu kako bi se on nakon osam godina trebao vratiti u matični Athletic Bilbao.

Filmski kraj uspješne i duge karijere u Bayernu.

Ivan Rakitić, nova desetka Seville, igrao je do 56. minute, kad ga je zamijenio Oliver Torres. Nije to bila utakmica po kojoj će se Ivan pamtiti, na momente se vidjelo da još ne razumije igru svoje nove ekipe.

Ipak, stvari su se tako odvijale da je nakon njegova izlaska igra Seville izgubila kompaktnost, te su sve do kraja odigrali bez jasnog koncepta i na povremene kontre.