CELTA - BARCELONA 2:2 u 33. kolu La Lige. Barca je došla još korak bliže naslovu na utakmici koja u povijest ulazi u dobrom i lošem smislu.

Prvo dobra vijest: Barcelona je i ovom utakmicom bez poraza postala prvi klub u povijesti La Lige koji je neokrznut prošao prve 33 utakmice sezone. Lider Primere u anale je ušao s 25 pobjeda i osam remija od početka sezone pa do pred sam kraj. Barca je u Vigu pretekla Real Sociedad, s kojim je do jučer dijelila pothvat nepobjedivosti.

Zanimljivo, baskijski klub držao ga je od sezone 1979/80, kada prve 32 utakmice nije imao poraza, sve do dva kola prije kraja prvenstva. Na kraju ipak nije bio prvak, usprkos tome što je izgubio samo jednu utakmicu. Pretekao ga je Real Madrid.

Što se tiče loše ili zabrinjavajuće vijesti za Barcelonu, pogledajte njen sastav koji je istrčao na Balaidos:
 


Primjećujete, u prvoj momčadi Barce nema nijednog Katalonca ili "Canterana", kako Španjolci zovu igrače ponikle u omladinskoj školi nekog kluba. Na klupi je doduše imala Messija, Sergija Roberta, Aleixa Vidala i Jordija Albu, koji zadovoljavaju jedan ili oba navedena kriterija, a trojica od njih će u drugom poluvremenu ući u igru. Činjenica je i da je Valverde za finale Kupa protiv Seville u subotu odmarao Piquea i Busquetsa, kao i da je B momčad Barcelone jučer u Segundi imala utakmicu za opstanak.

Ipak, navijače Barcelone itekako brine ovaj podatak. Jer na dan kada su srušili niz nepobjedivosti star 38 godina, prvi put nakon 16 godina igrali su s prvim sastavom u kojem nije bio nijedan igrač iz Katalonije ili La Masije.