Prije dvije godine Barcelonini navijači slavili su Andrea Gomesa, Portugalca koji je odbio Real kako bi potpisao za katalonskog velikana.
 
Tada je nakon osvajanja Europskog prvenstva s Portugalom Gomes dogovorio petogodišnji ugovor s Realom i od potpisa za madridski klub dijelio ga je jedino potpis na ugovoru. Međutim, samo pola sata kasnije Barcelona ga je uspjela nagovoriti da izigra Kraljevski klub i u holivudskom obratu za 35 milijuna eura iz Valencije preseli na Camp Nou.
 
Dvije godine kasnije "veliko pojačanje" napušta Barcelonu, a navijači za njim neće žaliti jer se pokazao tek kao veliki promašaj.
 
Mundo Deportivo doznaje da je Gomes ispraznio ormarić u Barceloninoj svlačionici. U potpunosti. Ne želi još jednu sezonu s mizernom ulogom u Barceloni i traži transfer. Katalonci će pokušati vratiti dio novca uloženog u njega, a Gomes će najvjerojatnije karijeru nastaviti u Premierligi.
 
Nedavno je otvorio dušu i priznao da se nije mogao nositi s pritiskom.
 
"Prvih šest mjeseci je bilo prilično dobro, ali onda se sve promijenilo. Možda to nije prava riječ, ali promijenilo se u pakao jer počeo sam osjećati veći pritisak. S pritiskom drugih mogu živjeti, ali ne i s pritiskom samog sebe. Osjećaj koji sam imao u utakmicama bio je loš", rekao je Portugalac koji jedno vrijeme čak nije htio izlaziti iz kuće...
 
"U nekoliko navrata nisam htio izaći iz kuće. Imao sam strah od ljudi i bilo me je sram. Zatvorio sam se u sebe i nisam htio pričati s ljudima. Nisam dopuštao samom sebi da se riješim te frustracije."
 
Nakon tog priznanja navijači Barcelone na sljedećoj utakmici protiv Chelseaja nagradili su ga ovacijama.
 

Ove sezone odigrao je tek 1185 minuta, a posljednji nastup upisao je još u travnju.