Chelsea je zakomplicirao s papirologijom i na kraju nije realizirao transfer Ziyecha u PSG, Barcelona bi bez planiranog Juliána Arauja mogla ostati barem za sada jer je zakasnila 18 sekundi.

Desni bek LA Galaxyja, ima 21 godinu, u početku je igrao za mlade reprezentacije SAD, ali je sada već reprezentativac Meksika, ima tri nastupa.

Katalonci su planirali njegov dolazak nakon odlaska Bellerina u Sporting, ugovor s meksičkim nogometašem definirali su 31. siječnja, odnosno u završnim satima zimskog prijelaznog roka. Međutim, problem leži u činjenici da Barcelona nije riješila papirologiju za transfer FIFA-i na vrijeme.

Sportski direktor Mateu Alemay tvrdi da su "prebacili" rok za 18 sekundi i vjeruje da će administracija Svjetske nogometne federacije biti blagonaklona prema "neznatnom zakašnjenju". Optimizam Alemaya je čini se bez pokrića, jer FIFA neće odobriti ovaj transfer. Ako FIFA stopira njegov prelazak u Barcelonu, Meksikanac će transfer u Europu biti primoran odgoditi do ljetnog prijelaznog roka.

Barcelona se nada dolasku Meksikanca, trener LA Galaxyja Greg Vanney ga očekuje na treningu, a ovaj trenira barem za sada sam. Transfer bi trebao biti vrijedan 4 milijuna dolara. Ovo bi za LA Galaxy trebao biti jedan od vrjednijih transfera s obzirom na to da su pod kaznom MLS-a kada su u pitanju međunarodni transferi tijekom ljetnog prelaznog roka za MLS 2023. godine.