Stadion Sánchez Pizjuán ostaje za Real neosvojiva tvrđava i nakon sinoćnje utakmice u LaLigi protiv motivirane Seville. Kraljevski klub nije iskoristio posrtanje Barcelone protiv Leganesa (1:2), jer je i sam doživio poraz, a slobodno se može kazati i pravi debakl od 3:0.

To im je prvi poraz u Primeri otkako ih vodi Julen Lopetegui, a došao je uoči gradskog derbija protiv Atletica, predstojećeg vikenda.

Junak Seville bio je Portugalac Andre Silva. Prvo je u 17. minuti na lijepo proigravanje Navasa rutinski zabio sa sedam metara, a četiri minute kasnije je pogodio nakon odbijanca. Konačnih 3:0 postavio je Ben Yedder nakon loše reakcije Realove obrane u 39. minuti.

Početkom drugog dijela Luka Modrić je zatresao domaću mrežu iskosa s desne strane, ali VAR mu je poništio gol jer je nekoliko centimetara bio u zaleđu. Nakon toga je Bale imao čistu šansu, našavši se sam ispred vratara Seville, ali je češki rutiner Vaclik čudesno obranio.

Lopetegui je zamijenio Modrića nakon 70 minuta igre, uvodeći Ceballosa, a u igru je prethodno poslao i dvojicu ofenzivnih igrača, Lucasa Vazqueza i Mariana Diaza. Kako nakon tri izmjene više nije mogao uvoditi nove igrače, ozljeda Marcela 20-tak minuta prije kraja utakmice, zbog koje je napustio teren, značila je da će Real dalje igrati s deset igrača.

Sevilla je do kraja bez problema sačuvala vodstvo iz prvog poluvremena.

Prvi poraz Barcelone u sezoni

I Barcelona je doživjela prvi poraz u sezoni. Vodeća momčad Primere izgubila je 1:2 na gostovanju kod Leganesa.

Katalonski velikan poveo je u 12. minuti preko Coutinha nakon sjajne Messijeve akcije. Međutim, početkom drugog poluvremena u samo dvije minute Leganes je preokrenuo.

Prvo je u 52. minuti Marokanac El Zhar nadskočio Vermaelena i glavom svladao Ter Stegena. Samo minutu poslije grubo je pogriješio Gerard Pique - u pokušaju da izbije loptu iz svog kaznenog prostora idealno je poslužio Oscara Rodrigueza koji je lakoćom poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Barcelona je u završnici utakmice imala dvije ogromne prilike - prvo je Coutinhov udarac obranio Cuellar, a samo nekoliko trenutaka kasnije je skinuo i Rakitićev pokušaj.

Barcelona i Real ostali su nakon šest odigranih kola na po 13 bodova, dok je Atletico Madrid već prišao na samo dva boda zaostatka (11). Sevilla ima deset bodova, kao i Alaves i Espanyol.