U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Barcelona je na Camp Nou pred 96.000 gledatelja pobijedila Liverpool sa 3-0 i načinila veliki korak prema plasmanu u finalu.

Barcelona je povela golom Luisa Suareza u 26. minuti, a potom je uslijedio 'Messi show'. Argentinski 'čarobnjak' je u 75. povisio na 2-0, a priču je zaključio fantastičnim golom iz slobodnog udarca s više od 25 metara.

Prvi okršaj velikana koji imaju po pet europskih naslova pripao je Barceloni, premda je i Liverpool imao svojih prilika. Barca je nakon prvih 90 minuta ostvarila ogromnu prednost uoči uzvrata na Anfieldu 7. svibnja i korak je do plasmana u svoje deveto finale, prvo nakon 2015. kada je zadnji put bila europski prvak.

Liverpool je bolje ušao u susret i visokim presingom je stvarao probleme domaćinu, međutim nakon što je Suarez zabio za 1-0, Barca je do kraja poluvremena bila bolja. Gosti su odlično ušli i u drugi dio susreta, u prvih 15 minuta imali su tri lijepe prilike, ali nisu uspjeli svladati Marca-Andrea Ter Stegena. Sve njihove propuste kaznio je Messi s dva gola za velikih 3-0.

Barcelona je zadnje finale igrala 2015. kada je i osvojila naslov prvaka, dok je Liverpool u lanjskom finalu izgubio od Real Madrida, a europsku krunu čeka od 2005.

Počelo je prilikom za Barcu u 4. minuti, a u glavnoj ulozi našao se Ivan Rakitić koji je nakon duplog pasa s Coutinhom izbio sam ipred Alissona, ali je umjesto da puca tražio povratnom loptom Vidala, što je gostujuća obrana presjekla. U 13. minuti domaćin je imao novu priliku, ali je Matip 'počistio' ispred Messija, prenosi Hina.

Španjolski prvak je stigao do vodstva u 26. minuti nakon sjaje asistencije Jordija Alba i još ljepšeg pogotka Luisa Suareza. Alba je uposlio Suareza loptom kroz gostujuće stopere, a Urugvajac je uklizao i nogom zabio za 1-0 pored nemoćnog Alissona. Bila je to Albina čak 17. asistencija ove sezone u svim natjecanjima.

U 35. minuti gosti su mogli izjednačiti. Henderson je fantastičnom dugom loptom uposlio Manea koji je izbio sam ispred Ter Stegena, ali je pucao preko gola.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su gosti, no Ter Stegen je odlično obranio Milnerov udarac. U 53. minuti opalio je i Salah, ali je domaći vratar još jednom bio spreman. U 59. minuti Liverpool je još jednom opasno zaprijetio. Salah je uputio povratnu loptu u kazneni prostoru koju je Mane propustio, a na nju natrčao Milner koji je pucao ravno u njemačkog vratara.

Liverpool je za svoje promašaje kažnjen u 75. minuti kada je Messi zabio za 2-0. Bio je to njegov već 25. gol u 33 utakmice protiv engleskih klubova. Messi je započeo akciju gurnuvši loptu do Suareza koji je pogodio vratnicu, a Messi odbijanac pospremio u praznu mrežu.

Sedam minuta kasnije Messi je pokazao zašto je jedan od najboljih nogometaša svih vremena. Fantastičnim udarcem s više od 25 metara svladao je Alissona za ogromnih 3-0 i veliki korak prema Barcinom devetom finalu. Dvije minute kasnije Liverpool je imao priliku zabiti pogodak nade uoči uzvrata, ali je Salah s pet metara pogodio vratnicu.

Do kraja susreta Barca je imala priliku zabiti i četvrti pogodak, ali nije uspjela realizirati dvije kontre.

Barcelona i Liverpool su međusobno igrali devet puta, a oba sastava sada imaju po tri pobjede. Posljednji put su igrali u osmini finala 2007. godine, a dalje su prošli Englezi. Liverpool je u prvom susretu slavio na Camp Nou sa 2-1, dok je Barca bila bolja na Anfieldu sa 1-0, ali to Kataloncima nije bilo dovoljno za prolaz.