Jedan dan nakon velikog trijumfa protiv PSG-a, Ivan Rakitić dogovorio je sve detalje novog ugovora s Barcelonom, koji će potpisati u petak u 13 sati.

Barca je potvrdila da su u četvrtak postigli dogovor s Rakitićem o produženju ugovora do 30. lipnja 2021. godine. Njegov aktualni ugovor trebao je isteći u lipnju 2019.

Hrvatski reprezentativac igrač je s najviše nastupa u Barceloni u eri Luisa Enriquea.

Barcelona je uz novi ugovor vezala i nevjerojatnu otkupnu klauzulu. Tko želi kupiti Rakitića, morat će Barceloni platiti 125 milijuna eura.

Rakitić je u Barcelonu došao u srpnju 2014. godine i u 145 nastupa zabio je 23 gola, uključujući i onaj za vodstvo u finalu Lige prvaka 2015. godine protiv Juventusa.

Nekoliko zadnjih mjeseci u Barceloni za njega nisu bili nimalo laki. Nakon što je u prosincu prošle godine bio u početnoj postavi u El Clásicu, Hrvat se počeo gubiti s trenerova radara, podsjeća AS.

Rakitić formom nije bio ni blizu svoje najbolje razine, a njegovi sporadični nastupi, većinom ulasci s klupe, podgrijavali su glasine od odlasku iz kluba.

Raketa je pak stisnuo zube i vrijedno radio na svojoj fizičkoj pripremi, a nekoliko zadnjih utakmica je pokazalo koliko ovaj veznjak može biti važan za Barcelonu.

Nakon što je sve otrpio, popravio formu i zaboravio (navodnu) primamljivu ponudu Manchester Cityja u zimskom prelaznome roku, iskusni veznjak je došao do vrhunca svoje karijere. Ostanak u Barceloni i novi, poboljšani ugovor, nagrada su za sve dobro i korisno što je davao klubovima u kojima je igrao, a napose ranije u Sevilli i zadnjih godina u Barceloni.