Barcelona je europski prvak, u velikom finalu u Berlinu Katalonci su pobijedili Juventus s 3:1, pa je Luis Enrique je u prvoj sezoni kao trener Katalonaca ostvario trostruku krunu!

Barceloni je to peti naslov europskog prvaka u povijesti.

Ivan Rakitić doveo je Barcelonu u vodstvo u četvrtoj minuti.

Rakitić je postao drugi Hrvat koji je zabio u finalu Lige prvaka, prije dvije godine u Bayernovoj pobjedi protiv Borussije 2:1 Mario Mandžukić postigao je pogodak za Bavarce.

u 13. minuti sjajan udarac Danija Alvesa skinuo je Buffon, a u 27. minuti odličnu prigodu imao je Juventus, no silovit udarac Marchisija s 20-ak metara otišao je nekoliko milimetara iznad gola.

Prvo poluvrijeme proteklo je u premoći Kataloonaca, ali Juventus je pokazao da je itekako opasan, daRaketa nije odmah načeo Talijane pitanje je kako bi se sve odvijalo.

Odlična prilika Suareza odmah u trećoj minuti nastavka nakon što je puno pretrčao Rakitić, sjajno je reagirao Buffon na Urugvajčev udarac s 12 metara.

U 55. minuti izjednačio je na 1:1 Juventus, zabio je bivši nogometaš Reala koji je došao u Torino Alvaro Morata.

Luis Suarez je u 68. minuti u razdoblju prevlasti Juvea, koji je vjerojatno i oštećen za kazneni udarac, zabio za novo vodstvo Katalonaca 2:1. To mu je sedmi gol u Ligi prvaka ove sezone.

Neymar onda zabija, ali igrao je rukom. Ipak, u sudačkoj nadoknadi Neymar je iskoristio totalni juriš Torineza i zabio svoj 10. gol u Ligi prvaka ove sezone, izjednačivši se s Messijem.
Juventus je tako upisao četvrti poraz u finalu zaredom, dok je Barceloni ovo četvrta uzastopna pobjeda u finalu. Barca je europski prvak!