Barcelona je i prije provedbe internog audita ponudila ugovor o produljenje suradnje Lionelu Messiju, javljaju španjolski mediji koji pritom otkrivaju neke detalje ponude koja se nalazi u rukama argentinskog nogometaša.

Messi je cijelu profesionalnu karijeru vezan za Barcelonu, a klub se svim silama trudi da tako i ostane pa mu je ponudio 10-godišnji ugovor koji se sastoji od tri faze. Prva od njih odnosi se na nastavak igračke karijere, a Messi bi, odluči li se prihvatiti ponuđeno, za Barcelonu trebao nastupati još dvije godine.

Prema napisima španjolskih medija, Messi trenutačno u rodnoj Argentini proučava ponuđeno i razmišlja o opcijama. Poznato je da mu aktualni ugovor vrijedi tek još nešto više od mjesec dana, da ga žele najbogatiji europski klubovi, ali i da bi se mogao otisnuti iz Europe prema MLS-u.

I ta je opcija uključena u Barceloninu ponudu.

Katalonski klub je Messiju uz ponudu za nastavak karijere u ugovor uvrstio ideju da bude Barcelonin ambasador u eventualnom odlasku u MLS, a potom i da se nakon američke avanture uključi u rad kluba.

Messi još nije odgovorio na ponudu jer, navodi se, želi vidjeti kakav je projekt osmislio novi Barcelonin predsjednik Joan Laporta.