Najmlađi strijelac na jednoj utakmici turskog nogometnog prvenstva, danas 17-godišnji vezni igrač turskog Kayserispora, Emre Demir, potpisao je danas ugovor do 2027. godine s Barcelonom.

Budući da je ljetni prijelazni rok završio, a Demir ima suradnju s Turcima, Barca će ga do kraja ove sezone ostaviti na posudbi u tom klubu, a onda će 1. srpnja sljedeće godine postati punopravni član kolektiva s Camp Noua, piše SN.

Barca ga je inicijalno dovela za svoju drugu momčad, za koju bi sljedeće sezone trebao i igrati te tako stasati u pravog klupskog igrača. Cijeli posao vrijedan je dva milijuna eura bez bonusa, a Katalonci su se osigurali...

Naime, ukoliko im netko prije isteka ugovora, dakle prije 2027. želi kupiti Demira, morat će ispuniti odlaznu klauzulu koja mu je odmjerena na - 400 milijuna eura!

Naravno da bi to bio daleko najskuplji transfer u povijesti nogometa, a to samo dokazuje koliko ga u novome klubu cijene. Prošle sezone odigrao je 31 utakmicu za Kayseri i postigao tri gola, a ovaj ljevonogi veznjak trenutno se vraća iz ozljede zbog koje ove sezone još nije igrao.