U pravilu, svi vrhunski klubovi imaju veliki broj igrača u svlačionici kako bi se uvijek mogla naći adekvatna zamjena ukoliko netko ispadne iz stroja. Takva strategija često stvara nezadovoljstvo, a ponekad i konflikte, jer oni koji ne igraju dovoljno, vrlo brzo se frustriraju.

Iz tog su razloga česte fluktuacije nezadovoljnika, koji svoju minutažu traže na posudbama ili promjenom kluba, kako bi dovoljno igrali.

FC Barcelona je jedan od klubova u kojem rezervisti imaju ponajviše strpljenja, ali dođu vremena kad više nema smisla za dobru plaću grijati klupu ili sjediti na tribinama.

Tako je portugalski reprezentativac Andre Gomes od utorka navečer i službeno igrač Evertona, potvrdio je klub sa Goodisona. Gomes je u Barcelonu stigao nakon Europskog prvenstva 2016, kao velika nada, ali se ispostavilo kako je za novac uložen u Portugalca zapravo kupljen problem kojeg se teško moglo riješiti.

Barca mu za broj prevelika

Portugalac je karijeru počeo u Benfici, a kasnije je igrao za Valenciju, iz koje je 2016. otišao u Barcelonu. Međutim, u katalonskom klubu se nije uspio izboriti za značajniju ulogu i u ljeto 2018. posuđen je Evertonu za koji je postigao jedan gol u 27 utakmica u Premier ligi.

Dvadesetpetogodišnjim centralnim veznim igračem je Everton očito bio zadovoljan u prošlom ciklusu Premier lige pa su Englezi iskoristili njegovu izlaznu opciju i za 22 milijuna funti otkupili njegov ugovor.

Gomes je potpisao ugovor do 2024. godine.

"Stvarno sam sretan što sam potpisao ugovor sa Evertonom. Nije mi se bilo teško odlučiti, to je bila jednostavna odluka. Znam da je klub uložio ogroman napor da me potpiše i vrlo sam im zahvalan. Rekao sam tokom godine da se osjećam kao dio obitelji i to mi je najvažnije. Prošla sezone je za mene bila stvarno dobro iskustvo. Želio sam se osjećati dijelom nečeg posebnog i to sam ovdje našao. Svi smo ambiciozni i uzbuđeni zbog novog početka," poručio je Gomes.

Vratar Cillesen u Valenciji

Zahvaljujući krcatosti Barcine svlačionice, Valencia ima novog vratara i to ne bilo kakvog. Riječ je o 30-godišnjem čuvaru mreže Jasperu Cillessenu koji je na Mestallu stigao s Capma Nou.

Nizozemac je u Barceloni proveo tri sezone, ali sve je manje branio zbog sjajne forme Marc Andre Ter Stegena pa se na kraju odlučio za odlazak iz kluba.

Valencia je bila najbrža i ponudila mu najbolje uvjete te se odlučio postati novi 'Šišmiš'.

Zanimljivo, klub sa Mestalle ga je predstavio tako što u objavi na društvenim mrežama nije pokazao o kome se konkretno radi, odnosno nije u video prilogu prikazao lice ovog vratara. Ali, po dijelu teksta na nizozemskom, lako se da naslutiti tko je u pitanju.

Za sada nisu poznati detalji transfera, ali vjeruje se da će i oni uskoro biti službeno objavljeni.

Inače, slobodno možemo reći da je Cillessen, uz možda Timu Hildebranda, najveće golmansko ime u Valenciji još od Santiaga Canizaresa.

Sa popularnim španjolskim klubom Cillessen će sljedeće sezone igrati Ligu prvaka.