Dugo se već priča o produljenju ugovora Ivana Rakitića s Barcelonom, no nikako da iz ureda Blaugrane izađe bijeli dim. Navodno je, donose španjolski mediji, problem u duljini novog kontrakta. Naime, Rakitiću trenutačni ugovor traje do 2019. godine, a Katalonci mu nude ostanak na Camp Nou do 2020. godine.

Rakitićevi agenti, međutim, traže ostanak do 2021. godine, praktički do kraja karijere, s obzirom da bi tada sjajni hrvatski veznjak imao 33 godine. Tu se krije ključ problema, koji se pokušava riješiti na zadovoljstvo obiju strana.

Sve to, međutim, iz prikrajka promatra - Jose Mourinho. Portugalac je, pak, po napisima Otočana, već s Man. Unitedom dogovorio ljetni transferni budžet težak 350 milijuna eura, putem kojega će pokušati sprovesti tzv. kontroliranu revoluciju. U tom planu više ne bi bilo mjesta za čak osmoricu sadašnjih igrača ( Jones, Rojo, Fellaini, Mata, Valencia...), a kao tri ključna lika Mourinho je podvukao Barcin trojac - Bartra, Rakitić, Turan!

"Bartra je trenutačno marginalac kod Luisa Enriquea, Rakitić je vruća roba s obzirom na zapinjanje oko potpisa novog ugovora, a Arda se tek mora dokazatai u katalonskom stroju", zaključuju Englezi.

Ako i jest istina, ostaje vidjeti što o svemu misle Barcini prvotimci...