Ono što se u prvi mah i činilo, obistinilo se nakon obavljenih liječničkih pretraga - Lionel Messi je slomio ruku. Argentinac je sredinom prvog poluvremena utakmice Barcelona - Sevilla pao u jednom duelu na pod na desnu ruku.

Napustio je igru u 28. minuti i odmah otišao na rendgendski pregled gdje mu je utvrđeno puknuće radijalne kosti (podlaktice) desne ruke. Objavila je to Barcelona na svojoj službenoj stranici, naglasivši kako ga neće biti oko tri tjedna i kako bi mogao propustiti do šest utakmica, prenosi Goal.

Vraća se tek 24. studenog?!

Prva od njih je sraz s Interom na Camp Nouu ove srijede u Ligi prvaka, a zatim i nedjeljni El Clasico u kojem je Barca domaćin. Slijede ogledi s Cultural Leonesom u Kupu kralja 31. listopada, prvenstveno gostovanje kod Rayo Vallecana 3. studenog te uzvrat s Interom na Giuseppe Meazzi 6. studenog.

Ukoliko se obistini prognoza o šest utakmica pauze, Messi neće igrati ni protiv Betisa 11. studenog te bi se na teren mogao vratiti tek nakon reprezentativne stanke u studenom, za utakmicu protiv Atletico Madrida (24.11.).