I dok čitav svijet bruji o velikom Leu Messiju, Iniesti i Suarezu kao nositeljima Barcelonine igre, katalonski klub je dao veliko priznanje hrvatskom reprezentativcu.

Ivan Rakitić može se pohvaliti zanimljivim statističkim podatkom kojim je Barcelona pokazala koliko im je važan Hrvat.

Kada je 2014. godine prelazio u tada najveći klub svijeta iz Seville pred sobom nije imao lagan zadatak; nametnuti se u prvu momčad katalonskog diva. No, svojom nesebičnom igrom i velikim zalaganjem u sredini terena brzo je našao mjesto 'rame uz rame' s tada već legendama kluba.
Od tada, popularni Raketa osvojio je 10 trofeja s Barcelonom, a Blaugrana ga je prozvala 'Gospodin finale' zbog fantastičnog omjera. U 7 finala u kojima je igrao, Barcelona je s Rakitićem u sastavu svih sedam i osvojila.

Četiri Kupa kralja, jednu Ligu prvaka (zabio i vodeći gol Juventusu), jedno Svjetsko klupsko prvenstvo, te jedan Europski Superkup, osvajala je Barca s Rakitićem u sastavu.
(SLIKA 1)

Nitko u redovima, vjerojatno novog prvaka Španjolske, nema tako savršen omjer.
Raketa je osvojio i jedan Superkup Španjolske, ali iz Barcelone ovaj trofej nisu računali iz razloga što je dva Superkupa izgubio (2015. od Athletic Bilbaoa i 2017. od Real Madrida). No, ne računaju natjecanje u kojem se igraju dvije finalne utakmice.

No, kako god, veliko priznanje od katalonskog kluba je dobio i zaslužio, najskuplji hrvatski nogometaš vrijedan 50 milijuna eura. A što se trofeja tiče, osvojit će ih još jer je s Barcelonom vezan ugovorom do ljeta 2021. godine.