Hrvatski vaterpolisti ostvarili su još jedan ogroman uspjeh plasiravši se u finale olimpijskog turnira u Riju.

Nakon prošle Olimpijade i zlata u  Londonu, Barakude su pobjedom nad Crnogorcima rezultatom 12:8 došli u priliku obraniti najsjajniju medalju.

Fantastično su Barakude ušle u utakmicu i brzo golovima Šetke, Bušlje i Lončara dolaze do prednosti od 3:0.

No, Crnogorci uzvraćaju istom mjerom, te još brže izjednačavaju rezultat, ali drugim pogotkom Andre Bušlje Hrvatska dobiva prvu četvrtinu sa 4:3.

Dugo vremena niti jedna momčad nije mogla do pogotka, ali ipak Crna Gora dolazi do izjednačenja pogotkom Ivovića, no već u sljedećem napadu Garcia donosi prednost Hrvatima. Golijada se nastavila i u sljedećim napadima. Najprije Brguljan pogađa za Crnogorce, ali Barakude preko Sukna i Macana ponovno bježe na dva razlike (7:5) i s tim se rezultatom odlazi na poluvrijeme.

U nastavku Hrvati ponovno dolaze do svoje najveće prednosti od tri razlike pogotkom Luke Lončara. No, Ivović svojim trećim pogotkom drži Crnogorce „iznad vode", koji su čak mogli doći i na pogodak zaostatka, ali fantastični hrvatski vratar Marko Bijač s tri nevjerojatne obrane jednostavno nije dao  lopti da uđe u mrežu. U posljednju dionicu ušlo se sa dva razlike za Barakude 8:6.

Nešto više od 5 minuta do kraja Andro Bušlje kažnjava statičnu obranu Crnogoraca i svojim trećim pogotkom vraća na plus tri (9:6). No, već u sljedećem napadu Brguljan pogađa za 9:7, ali Anđelo Šetka sjajnim lobom iz kontre kažnjava Crnogorce i dovodi ih na rub poraza (10:7). Jokić je ponovno vratio Crnu Goru u igru, ali golovima Šetke i Bušlje Hrvati odlaze na nedostižnih 4 razlike (12:8).

Hrvate su do finala predvodili Andro Bušlje s 4 i Anđelo Šetka s 3 pogotka. Dva gola su postigli Luka Lončar, dok su po jedan pogodak zabili Sukno, Macan i Garcia. No, ponebno priznanje treba odati i vrataru Marku Bijaču sa fenomenalnih 9 obrana.

Kod Crnogoraca su najbolji bili Darko Brguljan i Aleksandar Ivović sa po 3 pogotka.

Izabranici Ivice Tucka će tako u finalu igrati protiv pobjednika iz susreta Srbija – Italija.

prvi.tv