Na prošloj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama, 27. travnja 2022. godine pročitao je anonimno kojim se obavještava načelnika Ivančevića o tobožnjem neslaganju podataka vezano za bolovanje nastavnice glazbene kulture u OŠ Marka Marulića i vijećnice OO HDZ BiH Rama u Općinskom vijeću Biljne Glibo.

Općepoznat je podatak da je Biljana Glibo protekle godine imale ozbiljnih zdravstvenih probleme zbog čega je imala i operaciju kralježnice. U vrijeme bolesti, sukladno zakonu, otvorila je bolovanje. U proceduri otvaranja i ostvarivanja prava tijekom bolovanja sudjeluje čitav niz različitih institucija (Dom zdravlja, škola, ministarstvo i osnivač). Nemoguće je da su sve navedene institucija zakazale i omogućile nekome ostvarivanje prava koja mu ne pripadaju. Stoga su svi navodi iz anonimnog dopisa plod nečije bolesne mašte i perfidni pokušaj političke diskvalifikacije političkog oponenta.

Međutim, Biljanu Glibo naša javnost ne poznaje kao političkog aktivistu, nego kao neumornog glazbenog pedagoga koja svojim neumornim radom, kroz školu, crkvene zborove, glazbeni ansambl Čuvarice i dugi niz godina različita folklorna društva trajno obilježila kulturni i glazbeni život naše općine. Iako je pismo politički motivirano, zbog čega i OO HDZ BiH ima moralnu obvezu očitovati se po istome, nadamo se da ono neće utjecati na Biljaninu predanost pedagoškom glazbenom radu.
 


OO HDZ BiH ne čudi pojava anonimnih pisama jer je oduvijek bilo  ljudi koju svoju beznačajnost i malodušnost liječe sitnim podvalama i pakostima drugima. Više nas čudi ažurnost općinskih službi, odnosno pomoćnika načelnika koji je našao shodnim na sjednici Općinskoga vijeća čitati anonimna pisma bez  provjere njegova sadržaja. Da nije riječ o politički motiviranom obračunu, pomoćnik načelnika je trebao provjeriti navode iz anonimnog pisma, pa tek u slučaju potvrđivanja  istinitosti navoda, poduzeti zakonom propisane radnje. U krajnjoj liniji je mogao izvijestiti i Općinsko vijeće. Budući da je pismo pročitano bez ikakvih provjera, neće biti daleko od istine da je ono pisano u istoj kuhinji koja ga je čitala na Općinskom vijeću, a sve u cilju sitnih političkih obračuna.

OO HDZ BiH Rama