Pobjedom protiv Austrije (3:1) u Beču Hrvatska je ostvarila senzacionalan uspjeh. Kao prvoplasirana momčad elitne skupine osigurala je plasman na Final Four Lige nacija.

Vatreni nisu mogli zamisliti bolji početak utakmice, poveli su već u 6. minuti dvoboja preko kapetana Luke Modrića, koji je lukavo nasamario svojeg suigrača iz Real Madrida, Davida Alabu:

Kapetan austrijske nogometne reprezentacije žali za propuštenim šansama u prvom poluvremenu, kad su opasno pritisnuli Vatrene, ali, srećom po nas, nisu zabili:

"Ostaje gorak okus jer smo u prvom poluvremenu pružili na terenu ono što smo planirali. Vratili smo se nakon 0:1 i imali smo šansu za vodstvo, pa i treći pogodak. Morali smo riješiti utakmicu u prvom dijelu. Znali smo da Hrvatska ima kvalitetu za povratak. Da se tako odluči utakmica, moraš iskoristiti šanse koje imaš", kaže Alaba pa dodaje:

"Mogli smo se malo bolje braniti, ali znali smo da ne možemo zadržati takvu momčad svih 90 minuta. Prvo poluvrijeme je bilo dobro, ali u drugom je bilo prostora za napredak."

Napadač austrijske nogometne reprezentacije Marko Arnautović tvrdi da su nezasluženo izgubili:

"Da smo zabili dva gola u prvom poluvremenu, to bi izgledalo drugačije. Mogli smo iz kontranapada zabiti pogodak, ali, nažalost, to nije bio slučaj. Moramo poboljšati efikasnost, moramo zabiti golove. Prihvaćam to, stat ću ispred momčadi i uvijek ću ih braniti. Možete reći da smo nezasluženo izgubili."

Također, desni bek Austrije Christopher Trimmel žali za propuštenim šansama:

"Mislim da smo morali povesti, posebno u prvom dijelu, jer smo imali sjajne šanse. Izuzev prvih 10, 15 minuta, imali smo utakmicu pod kontrolom do 60. minute. Hrvatska nije imala puno šansi, a ono što je uslijedila je sramota. Primili smo pogodak u najglupljem mogućem trenutku, a onda i drugi. Šteta", zaključio je.