Događaj koji se dogodio za vikend probudio je strašna sjećanja na dramu u Parndorfu sa 71-om mrtvom osobom u kamionu hladnjači u ljeto 2015. godine. Naime, austrijska policija za vikend je otkrila kombi s više od 40 migranata u teretnom prostoru. Kamion je prešao granicu u St. Margarethenu u Burgenlandu. Svi u tovarnom prostoru kamiona su morali stajati, a neki su već bili u nesvijesti!

U ranim jutarnjim satima na granični prijelaz u St. Margarethenu došao je kombi iz Mađarske. Vojnici su htjeli provjeriti vozača, ali muškarac za volanom nije stao i samo je nastavio voziti.

Odmah je pokrenuta potjera i potraga. Nešto kasnije, više od 40 migranata koji su se nalazili u spremištu pokupljeno je nešto kasnije uz lokalnu cestu. Krijumčar ju je izbacio na ulicu i sama pobjegao.

Migranti su propisno zbrinuti i evidentirani. Muškarci dolaze iz Afganistana, Pakistana i Indije. Prema svjedočenjima, krijumčari iz Srbije su ih vjerojatno ljestvama prebacili preko granične ograde do Mađarske.

Nakon toga, više od 40 izbjeglica nagurano je u kombi. Prema vlastitim svjedočenjima, migranti su bili na putu nekoliko sati. “Morali smo stajati, jedva smo mogli disati. Neki su patili od kratkog daha, neki su opet i opet padali u nesvijest”, opisuju migranti.