Australski pomorac Tim Shaddock, koji je dva mjeseca proveo na Pacifiku preživljavajući na sirovoj ribi i kišnici, sada je "stabilno i vrlo dobro", izjavio je liječnik. Shaddock, 51-godišnjak iz Sydneyja, i njegova kujica Bella krenuli su iz Meksika prema Francuskoj Polineziji u travnju. Međutim oluja je nekoliko tjedana kasnije oštetila njihov brod.

Ribarski brod ih je spasio ovog tjedna nakon što ih je uočio helikopter. Liječnik na brodu izjavio je za australski 9News da Shaddock ima "normalne vitalne znakove".
 


Shaddock je započeo svoje putovanje dugo više od 6000 km iz meksičkog grada La Paza. No ubrzo je ostao izgubljen na oceanu nakon što je loše vrijeme uništilo elektroniku na njegovom brodu. Zbog toga su on i njegova kujica Bella ostali plutati u Pacifiku.

Spasio ga pribor za ribolov

Kada su ga konačno pronašli kod obale Meksika dva mjeseca kasnije, bio je znatno mršaviji i zarastao u bradu. "Prošao sam kroz vrlo tešku situaciju na moru", rekao je u videu koji je dobio 9News. "Samo mi treba odmor i dobra hrana jer sam dugo bio sam na moru. Inače sam vrlo dobrog zdravlja", rekao je Shaddock, dodajući kako mu je pribor za ribolov pomogao da preživi. Uspio je izbjeći opekline od sunca sklanjajući se pod nadstrešnicu svog broda.

Nedugo nakon spašavanja viđen je kako se smije i nosi monitor za krvni tlak na ruci. Također je u stanju konzumirati male obroke.