Književnica Lidija Pavlović Grgić nedavno je izdala novu knjigu "Gdje živi bajka". Promocija knjige već je trebala biti u punom jeku, no,... Većina priča iz knjige su nagrađene na raznim književnim natječajima i to s prvim nagradama.

Kako je autorica knjige rođena Konjičanka, svome je gradu posvetila jednu zanimljivu priču, nadahnutu legendom o nastanku grada Konjica koju je još kao dijete upila od svoje bake Šime Arapović, da bi ju u svoje zrele spisateljske dane pretočila u nadahnutu, produhovljenu i nadasve mudru priču-bajku, koja uvelike podsjeća na biblijske priče, poput one o Lotu ili Sodomi i Gomori.

Priču koja nosi naslov "Tu gdje zastade Konjic", naratorski je uobličio Vlado Kudić koji je skupa s Lidijom 2012. godine bio dobitnik nagrade "fra Grgo Martić", on za prozu- roman, a ona za prozu- kratke priče.

Možda vam ova priča, u vrijeme preporučene izolacije, udahne dašak nekih starih vremena, kada su mistične priče okupljale obitelji uz svoja topla ognjišta s vatrom, gdje bi im kakav pripovjedač sijede glave rasplamsavao maštu koja bi gorjela u slikama i u ritmu vatre pred njihovim razbuđenim i začuđenim očima.