Arsenalov posljednji financijski izvještaj otkrio je kako na računu ima 226,5 milijuna funti, više nego što Real Madrid, Barcelona i Bayern München imaju zajedno. Manchester United pak ima više i od Topnika, Crveni vragovi imaju 229 milijuna funti na računu, unatoč tome što su ovo ljeto potrošili više od 90 milijuna funti samo na jednog igrača. Brojke se isprva doimaju visokim, ali Arsenalov direktor Sir Chips Keswick otkrio je u čemu je kvaka.

"Na našem računu možda je pisalo 226,5 milijuna funti, ali kad se oduzmu naše obročne isplate za transfere igrača i bonuse, iznos pada na 149 milijuna funti," kaže, no to i dalje zvuči jako dobro, prenosi Index.hr.

"Iznos je malo 'friziran' zbog protoka novca, sponzorske obveze prema ugovoru se moraju isplatiti određenog datuma, a sjeo nam je i novac od sezonskih ulaznica, pa nam je račun tako nabildan. Ostat ćemo bez 90-ak milijuna funti zbog dugovanja za transfere, plaće igrača i bonuse za agente," objasnio je.

Ovaj novac je za krizno poslovanje, ne za nove igrače

"Trošimo puno, ali pazimo da ne pretjeramo. Prije svega ovo je biznis i računica mora postojati. Ovaj iznos na računu ostavlja nam manevarskog prostora u slučaju krize s ozljedama ili ako iskrsne neki drugi problem, primjerice budemo li usred sezone morali povećavati ugovore ključnim igračima."

U tekućoj godini Arsenal je nakon plaćenog poreza zaradio manje nego 2015. godine, ali zato je od nogometa zaradio gotovo 20 milijuna funti više nego lani. Povećan prihod od prodaje TV prava omogućio je Topnicima poboljšanje ugovora najboljim igračima, a sad godišnje troše 195,4 milijuna funti na plaće. Sva ta lova ima samo jedan cilj na koncu sezone - konačno osvojiti naslov u Premier ligi.