U parlamentarnoj raspravi vezano za Zakon o porijeklu i oduzimanju nelegalno stečene imovine zastupnik SBB-a Damir Arnaut iznio je prijedlog kakav se do sad mogao čuti samo od SDP-a.

Raspravljajući o prijedlogu Zakona, Damir Arnaut došao je do zaključka kako će dva HDZ-ova zastupnika biti protiv ovog prijedloga zakona te je stoga neophodno da se najmanje jedan zastupnik HDZ-a zamijeni onim zastupnikom koji će glasovati za prijedlog zakona.

Ne ulazeći u bit rasprave, ovakav prijedlog Damira Arnauta klasični je ispad sarajevske hegemonističke politike koja bi Hrvate koji joj nisu po volji jednostavno mijenjala onima koji joj jesu po volji, kako bi se ispunila forma.

Prijedlogom jednostavne zamjene nepodobnih Hrvata onim podobnim, Arnaut pokazuje nagon koji pokazuju sve sarajevske stranke kada je u pitanju odnos prema Hrvatima i njihovim legitimnim predstavnicima.

Ovdje se očigledno ne radi o odnosu prema HDZ-u, nego o načelu kojim se "nevaljali" Hrvati mijenjaju onima koji će slušati što im se kaže.

Iako prijedlog nije prošao, ostaje razočarenje zašto se uopće ovakve inicijative mogu čuti u najvišem zakonodavnom tijelu Bosne i Hercegovine.

Dnevnik.ba