IApple je planirao proizvesti i prodati 40 milijuna iPhonea X do kraja godine, ali zbog problema u proizvodnji taj će broj biti oko polovice. Tim Cook kaže da rade sve što mogu da povećaju proizvodnju.

Redova za iPhone 8 nije bilo jer su mnogi kupci odlučili pričekati studeni i dolazak iPhonea X, a kako se čini, čekanje u redu će biti nužno za one koji bi htjeli Appleovu ovogodišnju zvijezdu. 

Prema izvještaju Nikkeija, Appleovi dobavljači moći će proizvesti samo 20 milijuna novih telefona do kraja ove godine, a Appleov prvi plan je bio oko 40 milijuna. Međutim, problemi u proizvodnji ekrana i izazovi s FaceID senzorom su usporili proizvodnju. 

- Vidjet ćemo što će biti, ali radit ćemo što je više moguće kako bi proizveli što više uređaja možemo - rekao je Appleov Tim Cook za BuzzFeed. 

Apple je u utorak objavio kako će telefona biti u njihovim trgovina kad krene u prodaju 3. studenog u 55 zemalja. Međutim, pitanje je za koliko kupaca. Dok su prije kupci čekali u redovima samo kako bi zbog prestiža bili među prvima s novim telefonom, sada će razlog za čekanje biti i taj jer ga drugačije neće moći dobiti.