''Unatrag dvije godine živimo u pandemiji COVID-a, borimo se vaše živote pri tomu stavljajući naše i živote najmilijih na kocku. Nemamo godišnji odmor, nemamo privatnog života, distancirani smo od obitelji i prijatelja. Dežuramo 2-3 puta više nego inače, nemamo kada odmoriti, kronično smo nenaspavani i izmoreni'', stoji u pismu koje su na redakcijski mali poslali djelatnici Covid bolnice SKB Mostar.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti:

''Već neko vrijeme epidemiološka situacija je bila povoljna, mogli smo sve, družiti se, ljetovati, ići u svatove, fešte i zabave, ali tomu je došao kraj zahvaljujući novom valu koronavirusa uzrokovanim delta sojem koji je po svemu do sada poznatome mnogo virulentniji i opasniji od dosadašnjih sojeva. Broj dnevnih prijema na COVID Odjelu je od 6 do 10 pacijenta što je za početak vala više nego ikada. Očekujemo puno više od toga i to jako brzo.

Ovim obraćanjem vas nećemo moliti da se cijepite (ne kažemo da nije poželjno), ali vas molimo da izbjegavate sva velika okupljanja, pogotovo u zatvorenim prostorima (partije, izlaske, svadbe), držite distancu, nosite maske, Poseban apel želimo uputiti svećenicima (onim prepametnima) koji sebično forsiraju pružanje mira na svetim misama, također i mladencima koji organiziraju svadbe da smanje broj uzvanika te na taj način pomognu ne samo nama nego i svim gostima i njihovim obiteljima.

Jako smo ogorčeni koliko je naše stanovništvo loše nastrojeno prema nama, sve negativni komentari, ispadamo najveći lažovi i glumci na svijetu. Zar mislite da je nama u cilju da sve ovo toliko traje? A traje i potrajat će još neko vrijeme zahvaljujući samo vama, sami ste krivi i jedini odgovorni za najlošiju epidemiološku situaciju na svijetu (3. smo na svijetu po broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika). Jednom u životu poslušajte struku i stanite uz nas!

Postanite dio nas i pomozite nam da ovo što prije završi, da se vratimo u normalan život - nepoštivanjem mjera nam uveliko otežavate privatni i poslovni život, a ni svjesni niste koliko ugrožavate život starijih (kad već sebično ne marite ni za vlastiti) - stariji imaju pravo na život isto kao i vi, da nije bilo njih, ne bi bilo ni nas. Također molba stožerima i ministarstvima da uvedu najstrože mjere do sada uključujući i novčane kazne'', stoji u pismu.