Jučer je u OŠ Veselka Tenžere Uzdol održano predavanje uistinu zanimljive gošće. Naime, ovu školu posjetila je Antonija Bilić, djevojka koja je dva mjeseca provela na Kubi u misijama.

Njeno predavanje je bilo u sklopu školskog projekta tijekom korizme pod nazivom: „Čini dobro i bit će dobro“.

O svom iskustvu i pogledu na svijet poslije 60 dana darovanih onima u potrebi, istaknula je Antonija, kako je njezin život dobio novi smisao.
Učenicima je kroz fotografije dočarala taj siromašni svijet u kojem se dnevno jede samo jedan obrok. Predavanje je bilo jako emotivno pa ni suze nisu izostale.

Nakon susreta s jednim novim svijetom, zaključila je da smo mi jako bogata i napredna država te da smo već dio EU. Reakcija učenika je bila pozitivna. Potaknuti su da jednog dana urade nešto slično. Drugačije i s više ljubavi gledaju sad na mjesto i obitelj u kojoj žive. Shvatili su da je svugdje zanimljivo i lijepo, a kući je najljepše. Sve ih je nasmijala rečenica: „Rama je centar Beča“ koju je Antonija rekla u kontekstu našeg kukanja i nezadovoljstva ramskom svakodnevnicom.

Kao znak zahvalnosti i sjećanja na ovaj susret uručili su učenici gošći prepoznatljivu repliku Uzdolskog križa, te joj poručili kako može biti uzor mlađima, da ostane onakva kakva jest; hrabra i vjerna Bogu.

Antoniji najiskrenije zahvaljujemo na podijeljenom životnom iskustvu i želimo joj da ustraje na svome putu.

OŠ Veselka Tenžere Uzdol